Labels

Sunday, 5 May 2013

Hidupku Hitam Putih

Assalamualaikum
kepada saudara dan saudari
yang sudi terjah masuk ke blog saya ni

x kira anda comel atau tidak
x kira anda ensem atau tidak
ku pasti memberi salam kepada anda 

hai dan sekali lagi Assalamualaikum *may peace be upon you
pa kabar semuanya
okay ? good .
macam mana hidup korang ?
okay ? good .

hari ni pilihan raya 13.
tapi aku x mengundi laaa....belum cukup umur,
pergi kl ikot mak ayah mengundi
alhamdulillah selamat pergi dan kembali
otw nk balik sempat laa pergi amcorp, gi umah abang, gi d'desaria
gi umah atok nun wan
wah happy aku ari ni
tapi nape bila aku balik umah aku jadi
kelabu ?
why ? kenapa begitu ? 

hurmm...sungguh ku menyatakan ku bosan di rumah
xde ape pun seriously
*nothing much really
laptop, phone, tv, fridge, microwave, fixie, tandas, kipas 
tu je la teman sejati aku dalam umah ni
oops lupa *berus gigi
^^

by the way saje je nk update 
da bosan sungguh .. mesti korang pikir aku merepek kann
memang pun
okay lah assalamualaikum
kalau jawab dapat pahala yang besar tauu ?? 
haha okay assalamualaikum ^^

Tuesday, 22 January 2013

SI PEMEGANG KUNCI HATI KU

Assalamualaikumwarrahmatullahiwabarakatu.
kepada saudara dan saudari yang sudi,
melangkah masuk ke blog saya ini.

x kira anda comel atau tidak
x kira anda ensem atau tidak
saya pasti akan memberi salam kepada anda.

kebelakangan ni,
saya ada ... terasa kekosongan , 
dan terasa seolah-olah diabaikan.
mengapa ? mengapa jadi sebegini ?

merenung kembali kenangan lama,
bersama saya dan dia.
sungguh berharga dan ceria.
terdapat suka dan duka.
parut dan luka.
semuanya ada.

awak. awak ke mana ?
kenapa hubungan kita dah tak macam dulu ?
kenapa saya dah lama tak nampak awak ?
dengar suara awak ?
awak..dah tak nak kawan dengan saya ke ?
sebelum ni, awak lah salah seorang,
yang dapat menghibur hari-hari saya.
tetapi sekarang...seperti awak dah..,
tak wujud..mengapa begitu ?

awak..saya dengar awak masuk aliran sains..
bes kan ? sama lah macam saya.
alhamdulillah..

awak..saya tau yang saya ni bukanlah bagus mana pun.
hanya manusia biasa. saya bukan superhero.
saya bukan superman, saya bukan spiderman, batman,
power ranger, masked rider.
saya hanya seorang budak. budak yang masih bersekolah.
bersekolah menengah. budak mentah. yang masih naif.
kadangkala saya terfikir, adakah saya ini layak untuk..
ditegur atau menjadi sahabat awak..atau lebih dari tu.

jadi , awak.
saya hanya mengharapkan yang terbaik dari dan untuk awak.
moga terpeliharalah kesejahteraan..
antara ahli keluarga awak..
insyaAllah.

mungkin kata-kata saya ini awak akan baca sepintas lalu je.
x pe. saya faham. awak busy..it's okay..
just jangan lupakan saya ya, awak ?
okay. yang baik datang dari Allah.
yang buruk , semuanya datang dari saya.

THE CAPITAL ALPHABETS "S" "N" "A"
will I remember in my heart.

SESUNGGUHNYA INI ADALAH LUAHAN HATI SAYA.
^^ :) :D :P ^^