Labels

Thursday, 20 December 2012

PMR IS OUT :)

assalamualaikum
kepada saudara dan saudari 
yang sudi melangkah masuk ke blog 
saya ini.

tak kira anda ensem atau tidak
tak kira anda comel atau tidak
saya pasti akan memberi salam kepada anda .

result PMR dah keluar.
Alhamdulillah. Syukur kepada Allah SWT kerana telah memberikan 
saya result yang mampu memuaskan hati ibubapa saya.

ibu berpesan 
" x pe ea Danny ? dapat result cmtu da kira ok la tu,
try again mse SPM nnti ea ? banyak lagi masa.
tapi change ur attitude and cara Danny belajar.
okay ? good boy . :) "

ok mama ! i will do it ^^
for me for you for the family for my race and my religion.
i'll never let u down
:)

assalamualaikum.
yang buruk dari saya,
yang baik semua dari Allah SWT.

Tuesday, 4 December 2012

IM NOT SORRY

kali ni x de salam utk pembaca
just nk ckp je.

im not sorry okay.
im not sorry.
NOT SORRY ! 
U FUCKING RETARDS !

kalau aku tau semuanya berakhir mcm ni.
aq x tgo korang lah weh !
memang aku nk korang terasa.

korang soh aku jauhi korang.
aku x nk saketkan hati spe2.
but its for the best.

so goodbye.
kepada sesiapa yang memutuskan silaturrahim dengan aku.
FUCK OFF.

Monday, 3 December 2012

UITS. TEMPAT MENGADU

Assalamualaikum .
kepada saudara dan saudari
yang sudi melangkah masuk
ke blog saya yang seberapa cantik ni.
tapi blog ni lah satu2 nya baby yang aku sayang :D

blog. ko lah tempat mengadu ku yang ke-4
nk ngadu ni ! cpat la dengar !

okay ^^
pada satu hari, aku x igt la mcm mne aku leh kenal ko
tapi yg aku tau aku kenal ko dari skype an ?
first2 aku tego ko kat skype an ?
hmm...btol lah kot.

serious. aku rasa ko lawa.
tapi ko x setanding si "dia"
aku rase sweet gile bile ko ckp ko teringat kt arwah bf ko
sian dia T^T
x sangka. rupa nya ko un sama kepala nun aku.

oi ! ape ni !
mcm nk mengayat pompuan je aku ni.
haha tapi yang klaka pasal ko...
time ko makan lah.
gopoh. makan biskut un boleh pecah
haha tapi aku ape kurangnya
gelak sampai x pasan speaker dah terjunam jatuh kat lantai.

hoho da la anak bongsu ! tiru je tau
favourite song aku un nk tiru an ? an ?
cepuk kang.
*okay yang "cepuk" tu je la aku tiru dari ko

okay. da nak sampai finale :)
nk bukti kan ko tu lawa. aku ckp ko lawa, ko muntah.
mcm x tau je
nah sebijik gamba sendiri *


haha aku men amik je gamba ko.
sorry lah ko rse gamba ni buruk..
^^

okay sini lah penutupnya
assalamualaikum .
yang buruk dari saya .
yang baik dari Allah SWT


Saturday, 24 November 2012

Bored

Assalamualaikum.
wahai saudara dan saudari
yang sudi .
melangkah masuk ke alam blog saya ini.

x kira anda comel atau x.
x kira anda ensem atau x.
saya pasti memberi salam kepada anda.

cuti, cuti, cuti, cuti, cuti.....
banyak kebaikan dan keburukannya.
tetapi kebaikan dan keburukannya ialah berdasarkan apa jenis orang kamu itu.
kalau kamu mcm saya, mmg boring gile cuti kali ni.

okay. saya pelajar lepasan PMR 2012.
sekarang x de buat pape at rumah.
makan tido makan tido .
tu je la keje saya sepanjang cuti ni.
saya un da chubby sket da ni. YESH XD

hari tu, awal cuti saya dgn kawan2 pergi
BERJAYA TIMES SQUARE.
memang gempak , bes gilllaaa doe !
haha.

selain itu, saya berpeluang pergi ke AEON dan Jusco di Rawang.
temankan kawan beli baju.
hari berikutnya
saya pergi skola. tolong cikgu .
saya ahli budak2 MURAL.
MURAL ye !! BUKAN MORAL !
so.
selepas da selesai semua keje MURAL,
saya dok la kat rumah macam kucing rumah.
makan minum semua mak ayah suap. XD

kalau saya boring teramat.
saya pergi cyber cafe. main game kat sana.
selain tu memang saya x de buat pape kat rumah.

Ohh ! hari sebelum semalam, saya pergi skola dengan
kawan2 saya .
maklumlah ada kem pengakap ( JAMBORI )
international lakk tuh .
haha. mencari khemah di sekolah.

nampaknya saya tiada rezeki tahun ini untuk menjual durian.
durian x banyak . saya suka makan durian !
tapi disebabkan kesihatan badan, saya x leh makan banyak sgt.
nnti panas badan. pastu demam.....terbaik.

saya nak buat "vlogging" !
tapi kalau nk bercakap ni, memang leceh.
takut tekak kering je.
pastu x tau nk ckp ape dah.
x psal2 video 1 minit je.

saya akan berpindah tahun depan. 
tapi tak confirm lagi.
so i just go with the flow XD
Assalam friends T^T

oh ! and for the muslims.
let's pray for GAZA .
walaupun kita x mampu menolong mereka dengan
memberi bantuan tentera.
kita hanya mampu berdoa untuk kamu wahai saudara dan saudari.
doakan yang terbaik,
moga mereka semua selamat dari bala.

okay ?

Assalamualaikum !
nk kene amik cendawan untuk besarkan Mario jap XD




UPDATE

UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDOWN UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE 


SENYUM KALAU JUMPA UPDOWN DALAM 1 SAAT XD

Tuesday, 13 November 2012

Kawan Sejati Nak Pindah T^T EMOTIONAL

Assalamualaikum.
saya ucapkan.
kepada. 
saudara dan saudari.
yang sudi melangkah masuk ke blog saya ini.

x kira.
anda comel atau tidak.
x kira.
anda ensem atau tidak.
saya.
pasti akan.
memberi salam kepada anda.

ok kawan since tingkatan 1 nak pindah
sedih.
pindah dkt dgn kampung aku lak tuh.
NOGOGHI ( NEGERI SEMBILAN )
dia pindah at Nilai
kampung gua at Juaseh.
tpi x pe.
dia ckp "chill , ramai lagi kawan yg lagi bagos dri dia
bole je contact kat fb and fon ! "
*NOT REALLY*

saddest part is .
dia nk bagi kucing.
kalau dia pindah , dia x boleh bawak kucing !
tpi my mom x agree..
acane ? 
>> hey i still want your cat<<

and and
aku ni hopeless betol lah.
nk mohon SMT un x tau.
hahaha ko jgn gelakkan aku.
kalau ko gelak siap ko !

mentang2 lah kepala sepesen,
dua2 gile game. *macam geek abes*
nnti da x de sape da aku nk borak pasal game.
wwuwuwuwwwwuuu.

gua mau citer sket sblom lu pindah
fom 1 kenal, through rumors, * i donno if its true *
" weh ada budak ske ko !! "
ok done .
lepas tu kenal kat rehearsal choir and dancing ea ?
and then senyap 8 bulan .
^
|
" kinder bueno giving months "

fom 2.
kelas sama,
first month dok depan ko.
porak peranda.

second month dok sorang2. ( me )
till end of year. sedih T^T .

fom3.
x btgo sgt.
tpi slalu kene cubit.
SAMPAI LEBAM TAU X ?!!
pastu gado sebab aku hentak pintu kat bahu ko.
and then lepas exam.
da langsong x btgo.
chat kat fb je lebih.
T^T ( maklumlah budak mural = me )

ok aku nk ko igt yg aku da list ko as 
bestie aku.
best friend i ever had.
OKAY !?
ALISYA MAISARAH ?!!

lepas ni x de dah org nk kutuk ko MEJAR = MEJA = DESK

hm. ok . hope ko dapat la carik bf !! XP

weh aku link fb ko tau ? jgn marah !!
kalau ko nk soh aku delete , ckp tau.

kbye.
assalamualaikum
semoga selamat perjalanan ke Nilai nnti.
nnti story la sket kat aku pasal skola baru ko tu !
*mcm Fadilah lak ( story )


Wednesday, 7 November 2012

Assalamualaikum wahai saudari, jawab salam mu ingin ku dengari.

Assalamualaikum wahai saudari,
harap kamu memaafkan kesilapan ku ini,
ku tidak berniat menggores perasaan saudari,
tidak, aku melakukannya kerana ada sebab tersendiri.

wahai saudari yang ku kasihi,
adakah salah aku berbuat demikian ?
sedangkan kamu sendiri berkata.
di dalam kad yang tebal yang mengeluarkan suara.

sudahkah kamu lupa wahai saudari ku.
sudahkah ?
ku tanya kepada mu ,
masihkah kamu menyayangi ku wahai saudari ?

ku mohon maaf seribu kalam,
di samping itu , ku selitkan salam,
ku menulis di hari malam,
harap kamu teruja , tapi jangan terjunam.

ya aku mengaku aku salah,
ku tahu ujian ku berat bebannya,
lebih-lebih lagi kamu kaum Hawa,
ku terlupa hati mu umpama kaca.

kata-kata ku ini memang tiada maksudnya,
tetapi ku harap kamu dapat sesuatu daripadanya,
terselit dalam kata yang tiada nilainya,
kejujuran dari hatiku yang penuh keikhlasannya.

ku akhiri kata-kata ku dengan salam
harap kamu faham dengan mendalam
yang wajib dijawab ialah salam,
ingat saudariku jawab lah salam !

. ASSALAMUALAIKUM .






Friday, 27 April 2012

Beats RM50 di Tanjung Malim's Celcom , Perak

*buruk gile gambar ni
MID YEAR TEST
PRIZE OR FLUNK OUT
which is lagi bagos ?
haha acanne ni ? mampus den nk menjawab soalan selaras tu
well, tau la belajar un x tentu arah , amal ibadah malas la nk cite
busy gilee !!! cikgu bagi keje berlambak!
nasib baik bnyk yg da siapkan at skola 
tapi apa kan daya
ku masih tetap lagi lemah dalam pembelajaran
akal fikiran ku masih pendek dan lambat berkembang

ANYHOW,
tadi aku tengok kengkawan aku main band bes lak
especially gitar & drum *maklumlah x reti main
( piano je reti )
hmm rasa nk belajar main gitar
nak mintak member ajar kee.....orang lain ajar ?
member ajar senang sket x ?

LASTLY,
ku ingin mengatakan bahawa ,
aku ade nampak Beats RM 50 at Tanjung Malim's Celcom .
sesiapa yang berminat boleh la pegi beli yaaa :)

Saturday, 3 March 2012

Picasa's the most gorgeous photo editor ever !!


yea....saya tau...ini peringkat yang tidak seberapa peringkat "Editor"
dan sejak saya guna Picasa versi 3.0 .... 
kerja-kerja menggubah gambar ini telah mengubah dunia saya seluruhnya
gambar ini saya posing ala-ala mamat Korea...
so, senang sikit nak edit gambar ni...
dan selepas 15 minit menggubah gambar ini...
hasilnya begini


Saturday, 28 January 2012

Ciku Ciku ^^

haha...danny x kisaah ... danny nk gak wat post pasal mira
danny x post anything yg burok ttg mira...
danny intro mira je...ley kan ?
Nama dia Nurul Amira Binti ... erm x tau ...
dia calon PmR 2012 gak ! gud luck tau !
she was born 17 December ( kao lagi muda dri aq yeaa )
kita mula berkenalan mase bulan december ke november yek ?
dia da ade laptop, Bff ade, 125zr un ade....
danny kesian kat abang dia...x nak cite ape jadi
dan dia sungguh C.U.T.E
seriously ... kepada danny die C.U.T.E la !
tadaaa ! there she is ! C.U.T.E an ?
x ??!! x pe at least to me she is cute
anyway danny x tau agy nk bagi ape 4 besday mira ?
KEK MIRA DA MAKAN !! da masook perot hahah
kei ? bes x ? mira mesti mara sket ni...
tapi x pe sbb watashi wa daisuki nee !
sape tau tu phm laa....die je yg x phm...
x pe laah...kakngah and kaklong mesti phm an ?
k lah da panjang sangat da ni ! bye korang ! dan MIRA XD

Thanks to Humayra dan Kakaknya XD

hei thanks tau repair blog aq yg brok sblom ni..
dan telah menukarkannye menjadi cantek smpai gini XD
sngt berterima kasih !
tengkiu Humayra !
dan Akaq !
hehe peace ~ XD